Uslovi korišćenja

Vidi u novoj stranici

Koji su uslovi korišćenja na previaplus.rs?

Ovi uslovi prodaje definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na www.previaplus.rs. Prodavac je SWEET HEALTH doo, Kupac robe je posetilac web shop-a koji pošalje narudžbinu, pa proizvod plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

Cene su sa uračunatim PDV-om.
Valuta plaćanja je srpski dinar (RSD).

Istaknute cene u web shop-u važe isključivo za kupovinu preko interneta.

Kako naručujem na previaplus.rs?

Putem www.previaplus.rs Kupcu je omogućena narudžbina i kupovina svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavca.

Proizvodi se naručuju putem korpe i kupovina je neopoziva. U slučajevima gde postoji sumnja u autentičnost ili verodostajnost porudžbine, radi zaštite kako Prodavca tako i Kupca, Prodavac zadržava pravo da kontaktira Kupca, e-mail-om ili telefonom, radi potvrde porudžbine pre naplate, odnosno isporuke željenih proizvoda.

Kako se plaćaju proizvodi na previaplus.rs?

Kupac će naručene proizvode s troškovima dostave platiti Prodavcu pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije da je primi, Prodavac ima pravo da od Kupca naplati nadoknadu dostave i sopstvenih manipulativnih troškova.

Kad poručim proizvode sa previaplus.rs, kako oni stignu do mene ili do željenog primaoca?
Dostava se vrši putem kurirske službe City Express, Post Express ili nekom drugom kurirskom službom. Dostava se vrši do ulaza u stan, kuću ili objekat. Sve kupovine na www.previaplus.rs koje su izvršene do 08:00 jednog radnog dana biće isporučene do 17:00 sledećeg radnog dana. U slučaju da željeni proizvod nije dostupan, Kupac će o tome biti obavešten do 17:00 na dan isporuke, neće mu biti naplaćen taj proizvod i biće kontaktiran radi dogovora za date proizvode. U situaciji gde pojedini proizvodi jesu, a drugi nisu dostupni, isporučiće se svi dostupni proizvodi i samo će dostupni proizvodi biti naplaćeni.

Cena usluge dostave iznosi 250 dinara sa PDV-om za teritoriju cele Srbije.
Za porudžbine vrednosti 2400 dinara i više, DOSTAVA JE BESPLATNA!

Kako se radi konverzija kada plaćam u drugoj valuti?

Sva plaćanja će biti izvršena u srpskoj valuti – dinar (RSD). Iznos koji će vam biti naplaćen za kreditni račun (u slučaju plaćanja karticom) se dobija putem konverzije cene u evrima u srpski dinar po važećem kursu Narodne banke Srbije. Prilikom naplate vaše kreditne kartice, isti iznos pretvara se u vašu lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike od originalne cene navedene na našoj veb stranici.

Prilikom plaćanja pouzećem isplata mora biti u srpskoj valuti – dinar (RSD).

Da li treba jos nešto da znam oko dostave proizvoda?

Svi naši proizvodi su spakovani tako da manipulacijom u transportu neće biti oštećeni. Molimo kupce da prilikom preuzimanja isporuke provere proizvode za eventualna oštećenja i da reklamiraju dostavnom kuriru na licu mesta i da odbiju preuzimanje robe. U koliko niste u mogućnosti da izvršite proveru isporuke na licu mesta, rok reklamiranja oštećenja je 24 sata od prijema robe. Za dodatne informacije vidite našu polisu o reklamaciji.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja robe potpiše otpremnicu ili dostavnicu koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Ako imate dodatna pitanja obratite nam se na info@previaplus.rsplus.com.

Kakva imam prava na reklamaciju kupljene robe?

Kupac ima pravo na reklamaciju ili povrat robe u sledećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja
  • ostali slučajevi u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača
  • Kupac je dužan da proveri ispravnost robe pri prijemu i da obavesti Prodavca o potencijalnim nedostacima ili oštećenjima u roku od 24 sata od prijema date robe. Kupac može da obavesti

Prodavca na sledeće načine:

  • e-mail-om na office@sweethealth.rs
  • telefonom na +381-60-403-2455

Nakon gore navedenog obaveštenja i prijema opravdane reklamacije na obrascu za reklamacije, Prodavac će odobriti vraćanje robe Kupcu e-mail-om, pismeno ili na faks sa instrukcijama za vraćanje robe.

U slučaju nemogućnosti zamene proizvoda Prodavac će nadoknaditi Kupcu troškove povratne pošiljke putem City Express kurirske službe i vrednost robe koju nije više u mogućnosti da isporuči.

U slučaju povrata robe koja nije naručena, a stigla je greškom Prodavca, Kupac je dužan da vrati Prodavcu robu u neotvorenom i u originalnom stanju i pakovanju. U ovom slučaju Prodavac snosi troškove povrata. Nakon prijema pogrešno isporučene robe, Prodavac će o svom trošku isporučiti ispravno naručenu robu i podneti troškove isporuke. U slučaju da je roba otvorena, korišćenja ili oštećena, vraćanje robe nije moguće.

U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Prodavca, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali. U ovom slučaju nije moguće reklamirati robu koja je otvorena, korišćena ili ostećena.

Da li postoji način da vratim robu ako sam je primio, a onda predomislio o kupovini?

Postoji. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac ima pravo na jednostrani raskid Ugovora, ili povrat robe u roku od 14 dana od dana preuzimanja. Prilikom jednostranog raskida Ugovora neophodno je sledeće: popunite i pošaljite Obrazac za jednostrani raskid Ugovora, račun, i potpisanu potvrdu o prijemu isporuke od City Express kurira putem e-mail-a na office@sweethealth.rs kao i poštom na SWEET HEALTH doo, 27. marta 33/13, 11000, Beograd.

Nakon naše potvrde o prijemu popunjenog obrasca, pošaljite popunjen Obrazac i kompletne nekorišćene i neoštećene proizvode i ambalaže, kao i račun na adresu SWEET HEALTH doo, 27. marta 33/13, 11000, Beograd. Troškove transporta prilikom Jednostranog raskida Ugovora snosi kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen nećemo biti u mogućnosti da Vam prihvatimo zahtev. SWEET HEALTH doo će najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od prijema izjave o jednostranom raskidu i prijema proizvoda, Korisniku vratiti iznos koji je primio po osnovu narudžbine/maloprodajnog računa.

Ako sam platio karticom, kako mi se vraće novac ako vratim robu ili odustanem od kupovine?

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu, koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, PREVIAPlus.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Kako štitite moju privatnost?

SWEET HEALTH doo se obavezuje da pruži zaštitu ličnih podataka kupaca, tako što: prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obaveza, informiše kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka, redovno daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. SWEET HEALTH doo ne deli Vaše podatke sa bilo kojim trećim licima i bilo kog razloga.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.