Image Alt

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

100 grama proizvoda PREVIAPlus® je ekvivalent 300 grama refinisanog šećera.

Apsolutno nije.  PREVIAPlus® je zapravo izuzetno zdrava. PREVIAPlus® sadrži samo ekstrakt stevije i ekstrakt korena cikorije, odnosno inulin.  Oba sastojka su najvišeg kvaliteta i poreklom su iz Evropske Unije, odnosno Nemačke i Belgije. Više o steviji i inulinu možete da pročitate na našem sajtu.

Razlika između PREVIAPlus® i ostalih zaslađivača je ogromna.

 1. PREVIAPlus® nije zaslađivač nego je kompletna zdrava zamena za šećer. To znači da može umesto šećera da se koristi u toplim i hladnim napicima i za pravljenje zdravih poslastica isto kao i refinirani šećer.
 2. Za razliku od ostalih proizvoda PREVIAPlus® je 100% prirodna.
 3. PREVIAPlus® je izuzetno zdrava za razliku od nekih zaslađivača koji uopšte nisu zdravi jel sadrže mnoge aditive i veštačke sastojke, poput aspartama, sorbitola, eritritola i drugih.
 4. PREVIAPlus® je jedini zvanični zaslađivač Dijabetološkg saveza Srbije.

Inulin je prirodno dijetetsko vlakno pristutno u mnogim biljkama. Unos inulina ima brojne dobre zdravstvene efekte. PREVIAPlus koristi inulin iz ekstrakta korena cikorije najboljeg kvaliteta.

Inulin:

 1. je prebiotik, ili izvor hrane za dobre korisne bakterije koje žive u našim crevima, čime doprinosi zdravoj ravnoteži crevne flore;
 2. je dijetetsko vlakno i pospešuje i reguliše probleme sa probavom, opstipacijom i nadutošću;
 3. doprinosi zdravlju kostiju tako što za 20% povećava apsorbciju kalcijuma i magnezijuma. Osobama sa osteoporozom se preporučuje da unose 8 grama inulina dnevno;
 4. smanjuje apsorbciju holesterola;
 5. ima samo 1.5 Kcal po gramu, što znači da PREVIAPlus® sadrži 7 puta manje kalorija od šećera;
 6. ima izuzetno nizak glikemijski indeks – samo 13;
 7. činjenica da ima nizak glikemijski indeks znači da zadovoljava potrebe za ugljenim hidratima bez naglog podizanja šećera u krvi, što ga čini idealnim za osobe sa djabetesom i one koji žele da regulišu telesnu težinu.

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) je podrzala dve pozitivne zdravstvene izjave za inulin. To su da hrana i piće koje sadrže inulin:

 1. Ne dovode do naglog rasta šećera i insulina u krvi nakon obroka.
 2. Regulišu crevnu floru i doprinose održavanju redovne probave.

Stalno unosimo inulin, a nismo ni svesni!

Mnoge biljke sadrže samo male količine inulina, neke su njegov odličan izvor. Najviše inulina sadrži koren cikorije. Ako se sećate bele kafe od cikorije kad ste bili mali i kako su nam pričali da je ona zdrava. Ona je zdrava zapravo zbog inulina koji sadrži cikorija.

Druge namirnice takođe sadrže inulin. Pogledajte mali spisak namirnica i koliko inulina one sadrže na 100 grama težine:

 • Koren cikorije: 36-48gr
 • Čičoka: 16-20gr
 • Sladak krompir: 10-13gr
 • Beli luk: 9-16gr
 • Crni luk: 1-8gr
 • Špargla: 2-3gr

Ekstrakt stevije je 200 do 400 puta slađi od šećera. To znači da je svim zaslađivačima na bazi stevije potreban nosač zbog doziranja.  Ne postoji kašičica koja bi mogla da izmeri toliko male količine. Prednost PREVIAPlus® proizvoda je u njegovom nosaču, odnosno inulinu, koji čini PREVIAPlus® najzdravijom i najpogodnijom zamenom za šećer na ovom, ili bilo kojem drugom području.

Dijabetološki savez Srbije je prepoznao vrednost PREVIAPlus® proizvoda za osobe sa dijabetesom i proglasio da je PREVIAPlus® zvanična zamena za šećer Dijabetološkog saveza Srbije.

Ne postoji drugi proizvod koji ima zdraviju i idealniju kombinaciju sastojaka kao što su inulin iz korena cikorije i stevija, koji čine PREVIAPlus®.

PREVIAPlus® je idealna zamena za šećer za osobe sa dijabetesom. Ne sadrži šećer, ima izuzetno nizak glikemijski indeks i može da se kuva i peče sa njom kao sa običnim šećerom.  Sa PREVIAPlus® proizvodom, osobe sa dijabetesom najzad ne moraju da izbegavaju da se počaste sa slatkišem.

Prva stavka u smanjenju telesne težine je smanjenje unosa refinisanog šećera koji je najzaslužniji za svetsku epidemiju gojaznosti.

PREVIAPlus®:

 • sadrži 7 puta manje kalorija od šećera
 • daje osećaj sitosti
 • smanjuje potrebu za šećerom
 • omogućava da ne izbegavate poslastice, već da ih pripremate i konzumirate na zdraviji način.

Slobodno koristite PREVIAPlus® uz vaš režim za regulaciju telesne težine i smršajte zdravo i slatko.

Inulin je osnova PREVIAPlus® proizvoda. Inulin je prebiotik, ili izvor hrane za dobre korisne bakterije u našim crevima tako što doprinosi zdravoj ravnoteži crevne flore. Kad su dobre bakterije u našem probavnom  sistemu lepo razvijene, one sprečavaju razvoj loših. Korišćenjem PREVIAPlus® hranite dobre korisne bakterije u vašem stomaku i sprečavate rast loših.

Kandida se hrani šećerom i unos šećera nije preporučen osobama sa kandidom. Ako koristite PREVIAPlus® umesto refiniranog šećera sprećićete razvoj kandide.

PREVIAPlus® sadrži veliku količinu dijetetskih vlakana tako Vam pospešuje rad metabolizma i reguliše probleme sa probavom, opstipacijom i nadutošću.

S obzirom na štetnosti refinisanog šećera, bolje pitanje je da li se isplati da se koristi šećer?

Zašto biste platili za namirnicu koja Vam narušava zdravlje?

Sa PREVIAPlus® imate zamenu za šećer koja Vam pospešuje zdravlje. Neke stvari nemaju cenu.

S obzirom na opšte prihvaćene i klinički istražene štetnosti konzumacije refinisanog šećera, postavlja se pitanje da li se uopšte isplati životna navika uživati u, pristupačnom po ceni, refinisanom šećeru.  Dugoročno ugrožavajući svoje zdravlje sa potencijalnim zdravstvenim komplikacijama koje potom iziskuju skupe lekove i sve češće posete lekaru. Sa PREVIAPlus imate zdravu zamenu za refinisani šećer.

U meniju naše internet stranice nalazi se deo NAUKA gde možete videti naučne radove i analize sa svetskih kliničkih ispitivanja o prednostima inulina i stevije kao zamene za refinisani šećer. Inulin ima više od 580 urađenih kliničkih ispitivanja koje dokazuju njegove prednosti za zdravlje sa gotovo nepostojećim negativnim uticajima. Malo je proizvoda u svetu poput inulina koji se mogu pohvaliti sa tolikim brojem kliničkih ispitivanja.