Image Alt

Blog

Recepti Zdrava i slatka limunada – bez dodatog šećera

Zdrava i slatka limunada – bez dodatog šećera

Tokom letnjih vrućina, najbolje je piti vodu. A kada voda ne gasi žeđ dovoljno ili poželimo sok, idealno je napraviti limunadu.

Ono što do sada niste pili je limunada koja je slatka, a bez šećera – spremljena s potpuno zadravim zaslađivačem kakav je PREVIAPlus. Takva limunada je svakako prva kojom možete da unesete i vlakna, jer je glavni sastojak PREVIAPlus (pored stevije), visoko-kvalitetan inulin.

Inulin je prebiotik, rastvorljivo biljno vlakno, slatkog ukusa, koje doprinosi zdravlju crevne flore. Već znamo da je imunada zdrava – a limunada s PREVIAPlus je još zdravija!

Još jedan bitan detalj: za razliku od šećera koji se teško rastapa u limunadi – PREVIAPlus se rastvara odmah i bez muke. Onima koji vole slatku limunadu neće više smetati (nezdrav) šećer koji krcka pod zubima.

Sastojci:

  • 1.5 l vode
  • 6 kašiciča PREVIAPlus
  • 3 srednja limuna – isceđen sok
  • led
  • arome (vidi dole ideje)

Priprema:

Dobro izmutite vodu s PREVIAPlus zaslađivačem. Dodajte sok limuna i led. Sve servirajte u bokalu ovako ili uz odabrane arome. Za specijalno osveženje, limunadu možete napraviti s blago gaziranom kiselom vodom.

Arome za limunadu:

Ne zaboravite da u vašu limunadu možete da dodate malo svežeg začinskog bilja, poput peršuna i mente. Sjajan aromatik je i đumbir – a ako u nju ispustite koju borovnicu ii ribizlu, takođe se nećete pokajati!