Image Alt

Kako prihvatiti ili odbaciti kolačiće

Kako prihvatiti ili odbaciti kolačiće

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće. Neke od glavnih načina postupanja su opisane u nastavku.

Možete da blokirate korišćenje nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj veb stranici. Međutim, molimo vas da znate da to može uticati na našu veb lokaciju i njegovu funkcionalnost ili čak možda učiniti neke ili sve neupotrebljive.

Takođe bi trebalo biti svjestan da će uklanjanje svih kolačića iz vašeg pretraživača također izbrisati sve kolačiće koje čuvaju vaše želje, na primjer, da li ste prihvatili kolačiće na veb lokaciji ili bilo koje kolačiće koje blokiraju druge kolačiće.

Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanju postavki pregledača možete naći na adresi vvv.allaboutcookies.org

Možete prihvatiti ili odbaciti neke ili sve kolačiće (na primjer, blokiranje svih kolačića trećih strana) podešavanjem podešavanja pretraživača. Ako ne znate kako da to uradite, dolenavedene veze postavljaju informacije o tome kako da promenite podešavanja pregledača za neke od najčešće korišćenih veb pregledača:

Google Chrome
Mozilla Firefoks
Microsoft Internet Eksplorer
Apple Safari

Neki pregledači, kao što su Chrome i Firefoks, omogućavaju vam da promenite podešavanja da biste pretraživali režim ‘incognito’, ograničili količinu podataka postavljenih na vašu mašinu i automatski izbrisali bilo koji uporni kolačići postavljeni na vaš uređaj kada završite sesiju pretraživanja. Takođe postoje i brojne aplikacije treće strane koje možete dodati u svoj pregledač da biste blokirali ili upravljali kolačićima.

Možete da onemogućite praćenje Google analitike tako što ćete instalirati dodatak pregledača koji je dostupan ovde

Da biste obrisali kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš pretraživač, trebalo bi da izaberete opciju da obrišete istoriju pregledanja i uverite se da je opcija za brisanje ili brisanje kolačića uključena kada to uradite.