Image Alt

Blog

Recepti Kako da pripremite PREVIAPlus kafu ili čaj?

Kako da pripremite PREVIAPlus kafu ili čaj?

Većina nas započinje dan šoljicom kafe ili čaja, najčešće crnog ili zelenog – koji takođe sadrži određenu količinu kofeina.

Dobro u ovoj navici je što ujutru stvarno treba izdvojiti koji minut za sebe, razbuditi se i pripremiti za novi dan. Loš deo ovog rituala je običaj da se napitak pije zaslađen.

Zamena šećera s PREVIAPlus je izuzetno laka i jednostavna.

Sve što treba da uradite jeste da stavite 1/3 ovog zdravog zaslađivača u odnosu na kočičinu šećera koju ste do sada koristili. Ako je ti bila jedna kašičica šećera, sada će vam biti potrebna 1/3 kašičice.

Kako najbolje rastvoriti PREVIAPlus?

Idelano je kada u šoljicu stavite i kafu (ili kesicu čaja) i PREVIAPlus – a zatim to prelijete vrelom vodom. Tako se PREVIAPlus najlakše rastvori. Ubacivanje PREVIAPlus nakon vruće vode ume da rezultuje nešto težim rastvaranjem.

Evo nekoliko konkretnih primera:

Neskafa ili instant kafa

  • 1 šolja vruće vode
  • 1 kašičica neskafe ili instant kafe
  • 1/4 kašičica PREVIAPlus (ili po ukusu)
  • opciono: malo mleka

Ugrejte vodu u džezvi, ketleru ili mikrotalasnoj, da provri. Izmešajte kafu i PREVIAPlus u šolji, pa prellijte vrelom vodom i izmešajte. Dodajte mleko ako pijete kafu s mlekom.

Domaća kafa

U slučaju da se ljubitelj „domaće“ kafe sve radite na sličan način na koji ste do sada kuvali kafu: kad voda u džezvi provri, jednostavno ubacite kafu i PREVIAPlus, promešajte i uživajte u omiljenom napitku.

Čaj u filter vrećici

U šolju ubacite kesicu čaja i željenu količinu PREVIAPlus. Prelijte sve vrelom vodom i ostavite da čaj odstoji nekoliko minuta.